Hardlopen bij Loopgroep Astrea

Bij Loopgroep Astrea trainen we in verschillende groepen. Van gevorderde wedstrijdloper tot toewerken naar 5 of 10 km hardlopen. Je loopt altijd op je eigen tempo en bepaalt zelf in welke groep je traint.

We trainen op maandag-, woensdag- en vrijdagavond

Maandag- en woensdagavond: reguliere training

We trainen bij Loopgroep Astrea drie keer in de week. Op maandag- en woensdagavond zijn er reguliere trainingen. We hardlopen eerst vanaf ons clubhuis naar de plek waar we gaan trainen. Hiervoor hebben we mooie locaties in de buurt: in het Noorderplantsoen, langs het Reitdiep, langs het Van Starkeborghkanaal of op Zernike. Oke, die laatste locatie is niet per se mooi, maar biedt wel heel veel mogelijkheden om goed en veilig te trainen.

Daarna doen we loopscholingsoefeningen, zodat de juiste spieren goed opgewarmd worden en je focus krijgt op een gezonde loophouding. Dan begint de kern van de training: dit is vaak een intervaltraining, die je op je eigen tempo loopt. Ideaal: zo heb je wel de gezelligheid en de steun van de groep, maar je hoeft je niet aan te passen aan anderen.

Tot slot lopen we rustig weer terug naar het clubhuis, waar we op het trainingsveld nog wat rek- en strekoefeningen doen als cooling-down.

Vrijdagavond: loopscholing

Op vrijdagavond staat de training in het teken van loopscholing. Op het trainingsveld bij het clubhuis doen we verschillende oefeningen om je looptechniek te verbeteren. Want met een betere techniek loop je gezonder en sneller!

De trainingen beginnen om 19.30 uur

Op alle dagen begint de training om 19.30 uur. De duur van de training verschilt wel:

  • Maandag: 1 uur
  • Woensdag: 1,5 uur
  • Vrijdag: 1,5 uur

We trainen in meerdere groepen

We trainen in twee groepen: groep A voor de wat kortere afstanden en groep B voor de wat langere afstanden. Je bepaalt zelf bij elke training met welke groep je mee wilt lopen.

Kom wanneer en zo vaak je wilt!

Het is helemaal aan jou op welke dagen je wilt komen trainen en hoe vaak je in de week wilt hardlopen bij Loopgroep Astrea. Het lidmaatschap is all-in. Dus of je nu 1x per week, 2x per week of 3x per week wilt hardlopen, één ding weet je zeker: er zijn altijd enthousiaste mede-Astreanen die met je meelopen!