Kom een keertje proeftrainen!

Wil je eerst een keertje komen proeftrainen voor je aan een lidmaatschap begint? Geen probleem! Kom gerust langs. Je hoeft je hier niet voor aan te melden, als je 10 minuten voor aanvang van de training komt en je bij de trainers meldt, maken we je wegwijs. Je mag 3x meetrainen voor je besluit lid te worden.

Kosten lidmaatschap

Je kunt bij ons lid worden als hardloper of als wandelaar.

 • Hardlopers betalen:

  • Contributie Astrea: € 106,- per jaar (wordt per half jaar geïnd)
  • Contributie Atletiekunie: € 20,- per jaar (wordt in één keer voor het hele jaar geïnd)
  • Eenmalige inschrijfkosten voor Loopgroep Astrea én de Atletiekunie: € 12,30
  • Wil je daarnaast ook een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie? Dat kost € 27,- per jaar (wordt in één keer voor het hele jaar geïnd)
  • Totaal hardlopers met wedstrijdlicentie: € 165,30
  • Totaal hardlopers recreant: € 138,30
 • Wandelaars betalen:

  • Contributie Astrea: € 91,- per jaar (wordt per half jaar geïnd)
  • Contributie Atletiekunie: € 20,- per jaar (wordt in één keer voor het hele jaar geïnd)
  • Eenmalige inschrijfkosten voor Loopgroep Astrea én de Atletiekunie: € 12,30
  • Totaal wandelaars: € 123,30

👉 De eerste contributie wordt na inschrijving per incasso geïnd. Daarbij vindt een verrekening plaats van het aantal maanden in het lopend halfjaar voor het deel van de contributie van Astrea. Dat geldt niet voor contributie van de Atletiekunie. Hier geldt dat bij inschrijvingen vanaf 1 oktober t/m 31 december een korting van 75% wordt gegeven.

👉 Vervolgens wordt de contributie voorafgaand aan de periode per incasso geïnd.

Je kunt zo vaak meetrainen als je wilt. Mocht je veel wedstrijdjes (willen) lopen dan kun je ook direct een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie combineren.

IK WIL LID WORDEN

Opzeggen voor 25 juni of 30 november

Een lidmaatschap sluit je af per 6 maanden en wordt automatisch met 6 maanden verlengd. Je kunt steeds voor 30 november of 25 juni van elk jaar je lidmaatschap opzeggen via penningmeester@loopgroepastrea.nl.

Mocht je nog wel betrokken willen blijven bij Loopgroep Astrea, dan kun je ook ‘niet-lopend’ lid worden. Je traint dan niet, maar bent wel van harte welkom op alle sociale evenementen zoals het theedrinken op woensdagavond en feestjes die we organiseren. De kosten van niet-lopend lid bedragen 25 euro per half jaar.

Ondersteuning bij contributie

Wil je graag hardlopen en lid worden van Loopgroep Astrea, maar heb je hier helaas geen geld voor? Dan kan het Volwassenfonds Sport & Cultuur je misschien helpen!

Het Volwassenfonds Sport & Cultuur is een initiatief van de landelijke Alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’. Ze willen ervoor zorgen dat iedereen kan sporten en bewegen en helpen bij het wegnemen van financiële, sociale of praktische belemmeringen.

Meer informatie kun je vinden op de website van Volwassenfonds Sport & Cultuur. Hier vind je een contactpersoon van de gemeente Groningen en kun je een deelnemerskaart invullen.