HARDLOPEN BIJ LOOPGROEP ASTREA

Leuk dat je interesse hebt in Loopgroep Astrea. Laten we beginnen met je wat te vertellen over de club en de trainingen.

We hebben een eigen clubhuis met kleedkamers, douches, een bar en een eigen trainingsveld. Deze faciliteiten zorgen voor een perfecte uitvalsbasis om de trainingen samen te beginnen en samen af te sluiten. De trainingen worden verzorgd door een team van 7 geschoolde looptrainers.

We lopen (per groep) samen in naar de plek waar de training plaats gaat vinden. Vanuit ons clubhuis hebben we een mooie uitvalsroute richting Zernike, het Noorderplantsoen of een van de andere mooie routes in de omgeving. We zoeken altijd een verkeersarme locatie en gaan altijd samen uit, samen thuis.

Elke training begint met inlopen en dan een warming-up met aansluitend loopscholing. Dan volgt de kern van de training en lopen we gezamenlijk weer uit richting het clubhuis waar de training met een korte cooling down wordt afgesloten. De trainingen worden samengesteld op basis van het jaarplan.

We lopen in 2 groepen. Deze groepen zijn ingedeeld op basis van je hardloopdoelen:

Groep A: Trainingen gericht op kortere afstanden t/m 10 km

Hardloopdoelen: ik wil makkelijker en eventueel sneller gaan lopen, lekker bewegen, mijn looptechniek en uithoudingsvermogen verbeteren.

Groep B: Trainingen gericht op langere afstanden vanaf 10 km

Hardloopdoelen: Ik wil langere afstanden gaan lopen (vanaf 10 km – marathon) of doe dat al maar wil dan vooral ook sneller.
Groep B past ook prima als je wat minder duurvermogen hebt maar wel een hoge basissnelheid.

Je bepaalt zelf per training bij welke groep je loopt. Daar ben je helemaal vrij in.

PROBEER HET EEN MAANDJE UIT!

We zien je graag lid worden van Loopgroep Astrea. De eerste maand is helemaal vrijblijvend. Als je lid wordt is de eerste maand een proefmaand. Kom je er binnen die maand achter dat het toch niet is wat je zoekt, dan kun je zonder opzegtermijn opzeggen. Wil je blijven, dan hoef je niks te doen. No strings attached.

Wil je eerst een keertje komen proef-trainen voor je aan een lidmaatschap begint? Geen probleem! Kom gerust langs. Je hoeft je hier niet voor aan te melden, als je 15 minuten voor aanvang van de training komt en je bij de trainers meldt maken we je wegwijs.

WAT KOST EEN LIDMAATSCHAP?

Je kunt bij ons lid worden als hardloper of als wandelaar. Hardlopers betalen € 53,- per half jaar. Wil je daarnaast ook een wedstrijdlicentie? Dat kost € 25,35 per jaar. Wandelaars betalen € 45,50 per half jaar.

Daarnaast betaal je voor een (verplicht) lidmaatschap bij de Atletiekunie € 18,80 per jaar.  De eenmalige inschrijfkosten voor Loopgroep Astrea én de Atletiekunie bedragen € 12,30. Een lidmaatschap sluit je af per 6 maanden en wordt steeds automatisch met 6 maanden verlengd. De contributie wordt voorafgaand aan de periode per incasso geïnd. 

Je kunt zo vaak meetrainen als je wilt. Mocht je veel wedstrijdjes (willen) lopen dan kun je ook direct een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie combineren. 

Je kunt steeds voor 30 november of 25 juni van elk jaar je lidmaatschap opzeggen.

IK WIL LID WORDEN

Ondersteuning bij contributie

Wil je graag hardlopen en lid worden van Loopgroep Astrea, maar heb je hier helaas geen geld voor? Dan kan het Volwassenfonds Sport & Cultuur je misschien helpen!

Het Volwassenfonds Sport & Cultuur is een initiatief van de landelijke Alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’. Ze willen ervoor zorgen dat iedereen kan sporten en bewegen en helpen bij het wegnemen van financiële, sociale of praktische belemmeringen.

Meer informatie kun je vinden op de website van Volwassenfonds Sport & Cultuur. Hier vind je een contactpersoon van de gemeente Groningen en kun je een deelnemerskaart invullen.