Op zaterdag 22 februari 2020 kregen de wandeltrainers van Astrea een training sportief wandelen. De begeleiding was in handen van Magriet Taselaar-Vegter van Kameleon Loopbegeleiding in Uithuizen. Ook Marieke, Sjoukje en Tanny volgden deze training, evenals hardlooptrainer Peter Loopgroep Nienoord uit Leek.


Magriet Taselaar verzorgt via haar bedrijf sportieve activiteiten aan diverse groepen. Naast hardlopen, bootcamp, aerobics, geeft ze ook trainingen sportief wandelen. Dat laatste doet ze op twee niveaus en ook overdag: dat is wel anders bij Astrea waar alle trainingen plaatsvinden in de avond en de wandelgroep slechts één niveau kent.
Magriets training blijkt gebaseerd op dezelfde principes als bij Astrea. Het wandelen moet vooral sportief wandelen zijn; variatie is belangrijk, en iedereen moet zich goed kunnen voelen bij de oefeningen.

Binnenband
Op deze middag leerden we wat alternatieve oefeningen, zoals het lopen met een strakgespannen binnenband om de enkels, wat goed is voor je bovenbeenspieren. Ook oefenen op muziek kan prima in een wandeltraining.
De wandeltrainers voelden zich na afloop geïnspireerd. Ze hebben weer nieuwe ideeën opgedaan om de wandeltraining nog gevarieerder en interessanter te maken.

Geïnteresseerd?
Kom een keertje meewandelen op woensdagavond van 19.30 tot 21 uur. Aanmelden mag maar hoeft niet. Zorg voor soepele kleren en goede schoenen. Iedereen die makkelijk anderhalf uur kan wandelen is welkom!
Meer info over de wandelgroep op https://loopgroepastrea.nl/wandelen/
Meer info over de activiteiten van Magriet:
https://www.kameleon-loopbegeleiding.nl/over_kameleon.html