De prille wandelende tak van Loopgroep Astrea begon afgelopen woensdag op een droog moment, tussen twee enorme plensbuien. Zeven Astreanen deden mee met de eerste wandeltraining, gegeven door Astrea-trainers Peter en Henk.

Voor alle zekerheid had ik die ochtend zelf nog even een uurtje hardgelopen, omdat ik dacht dat de wandeltraining misschien te licht zou zijn om mijn energie kwijt te kunnen. Niets bleek minder maar. Na afloop voelde ik bovenbenen en heupen. En ik was niet de enige. Zelfs Peter, die traint voor een superzware marathon, vond zijn eigen training behoorlijk pittig.

Buikspieren in actie
De wandeltraining begon met wat oefeningen op het veldje. Wat me daarin vooral opviel, was dat Henk de aandacht vestigde op rompspanning. Die komt in de hardlooptraining ook veel ter sprake, maar nu was ik me voortdurend van mijn buikspieren bewust, terwijl ik met hardlopen veel meer let op mijn voeten en mijn snelheid.
De kern bestond uit een fikse wandeling in een behoorlijk hoog tempo, met wat speelse oefeningetjes erbij. Iedereen was gezellig aan het praten in de stromende regen, terwijl we ondertussen flink bewogen. En dat, in mijn geval, in een gewone regenjas, op doordeweekse schoenen.

Folders
Na afloop van de cooling down, was iedereen tevreden en drijfnat. We spraken de hoop uit dat de wandelgroep meer – liefst ook nieuwe – leden gaat trekken. Daarom: probeer het een keertje uit, deze wandeltraining! Of neem wat folders mee en verspreid ze op je werk of in de buurt. Het zou mooi zijn als het enthousiasme van Peter en Henk door meer mensen gedeeld gaat worden.

Wil je meelopen? Graag! De wandeltraining is tot 18 december gratis voor leden en niet-leden. Meer info volgt op www.loopgroepastrea.nl/wandelen

Tanny