Sinds begin september geeft Annalies Jansen wandeltraining bij Loopgroep Astrea op woensdagavonden van half acht tot negen uur. ‘Als je wandelt zie je veel meer.’

In september van dit jaar is Loopgroep Astrea een wandelgroep gestart, bij wijze van pilot. Zowel geblesseerde Astreanen als niet-leden krijgen met de wandeltraining een alternatief voor hangen op de bank. Elke woensdag komen er zo’n acht tot twaalf wandelaars opdagen. En die zijn enthousiast!

Contact
Wat is er leuk aan het geven van wandeltraining? Annalies, al zo’n tien jaar gediplomeerd hardlooptrainer, antwoordt: ‘’De wan

deltraining is vooral heel gezellig. Doordat je in een iets rustiger tempo loopt, heb je meer contact met elkaar. Als trainer probeer ik er ook voor te zorgen dat mensen elkaar leren kennen. En je ziet meer. Eén deelnemer zag tijdens het wandelen voor het eerst de bijenkorven aan het eind van de Paddepoelsterweg, En dat terwijl hij al een hele tijd hardloopt bij Astrea.”

Wandelen is sport
Voor Annalies is de training Sportief Wandelen ook echt een sport. “Je wordt er minder moe van dan bij hardlopen, maar aan het eind van de training voel je wel dat je iets gedaan hebt.” De wandeltraining start met een warming up, met aandacht voor een goede loophouding. Daarna volgt een kern, in de vorm van een wandeling in verschillende tempo’s. Een cooling down sluit de training af.

Soepele kleding
Stelt ze nog speciale eisen aan de deelnemers van de wandelclub? Nou, je moet wel een uur kunnen wandelen in een aardig tempo. Sportkleding hoeft niet, maar het is soepele kleding die het bewegen niet belemmert is wel aan te bevelen. En schoenen waar je de hele dag op kan lopen.

Ter info
Begin december beslist Loopgroep Astrea of de pilot Sportief Wandelen door blijft gaan. Tot eind december kunnen leden en niet-leden gratis op woensdagavonden een wandeltraining volgen. De training wordt afgewisselend gegeven door Annalies Jansen, Peter Vos of Henk Kamsma.

Wandelaars kunnen zich melden op woensdagavonden om half 8 bij het clubgebouw van Loopgroep Astrea. Kijk voor meer informatie op www.loopgroepastrea.nl/wandelen.