Afgelopen woensdagavond was het eindelijk zover. De aftrap van de Club Competitie (CC) 2019. De eerste wedstrijd, over 5 kilometer, georganiseerd door de trainers. Het parcours liep deels over het Zerniketerrein en langs het van Starkenborghkanaal.

Nadat iedereen zich in het clubhuis had ‘ingeschreven’ liepen we gezamenlijk naar de start/finish locatie die door de trainers professioneel was ingericht. Rond 20:00 klonk het startschot. De eerste kilometers bleef het deelnemersveld redelijk compact. Vooral de ‘snelle heren’ bleven de eerste ronde redelijk dicht bij elkaar in de buurt. De dames liepen met meer lef. Daar werd, door met name Marloes en Sjoukje, direct voor de aanval gekozen.

Het was duidelijk dat alle deelnemers zo goed mogelijk wilde presteren vanavond. En zo vroeg in het seizoen is er al hard gelopen door iedereen. De trainingen werpen hun vruchten af.

Nu is het natuurlijk belangrijk om zoveel mogelijk te komen trainen op maandag/woensdag en vrijdag. Je kunt dan bij de laatste wedstrijd van de CC (oktober/november) je progressie zien.

De uitslag van de eerste CC:

Marloes, 22.28  min                        Freek, 19.19 min

Sjoukje,   22.35 min                         Pim,    20.07 min

Marieke,  23.15 min                         Peter v.D, 20.34 min

Alle uitslagen, de wedstrijden en de spelregel staan hier.

We verwachten en super spannende CC dit jaar en zien jullie bij de eerstvolgende wedstrijd op  zaterdag 18 mei in Stedum.

foto’s: Gerhard