Voor mijn werk kom ik op de leukste en mooiste plekken. Ik heb een fotomarketingbureau en daarmee doen wij foto-acties door het hele land. Ik kan allang niet meer zelf overal bij aanwezig zijn, dus kies ik alleen de leukste opdrachten uit om zelf heen te gaan. Dus zodra er een event in het buitenland is, kun je wel raden wie er op de planning staat.
Vier jaar gelden werden we door de organisatie van Stelvio for Life benaderd of wij de finishfoto’s van hun evenement in Italië wilden verzorgen; tuurlijk wilden we dat! De deelnemers aan deze tocht leggen 21,1km af op de Stelviopas, waar ze 1533 hoogtemeters overbruggen. Ongeveer 300 deelnemers halen hiermee geld op voor de stichting Barcode for Life. Een stichting die zich bezig houdt met gepersonaliseerd kankeronderzoek. Iedereen haalt minimaal € 1533,- op. Dat is een euro per hoogtemeter. Dit jaar heeft dat gezorgd voor een opbrengst van ruim € 500.000,- dat voor 100% naar de stichting gaat!

Afgelopen weekend was alweer het vierde jaar dat ik met een collega richting de Stelviopas vertrok. Omdat we zelf tijdens het event aan het werk zijn, kunnen we uiteraard niet meedoen. De dag na het event gaat een groep vrijwilligers altijd zelf omhoog rennen en al drie jaar riep ik dat ik volgend jaar ook wel mee zou gaan….dit jaar dan toch maar echt! Na veel heuveltraining op de Kardingebult met GertJan was het zondag dan zover.

Om 8 uur in de ochtend stonden we met zes man op het dorpsplein in Bormio. Op naar de top! De eerste helling is direct zo’n 10% stijging…dat is even wennen. Vooral heel erg rustig aan doen. Op een kilometer of vier begin ik wat problemen te krijgen met mijn ademhaling. De heuvels en de afstand kun je wel trainen, maar die ijle lucht….pfoe dat viel me zwaar.
Maar even een stukje wandelen om de ademhaling weer onder controle te krijgen. Dat gaat prima, en weer verder. De benen houden het verrassend goed maar ik blijf het lastig vinden om mijn ademhaling onder controle te krijgen. Dan maar af en toe een beetje wandelen. De illusie dat ik hier een PR op de halve marathon ga neerzetten was er toch niet dus dan maar genieten van het prachtige gebied. Onderweg nog even op de foto met twee loslopende koeien en op naar de top!

Toen ik bijna boven was kwam ik één van de jongens al weer lopend naar beneden. Ik vond het wel best, Ik ben met de auto naar beneden gegaan!
Het is een prachtig evenement voor een prachtig doel, wie weet zie ik volgend jaar een aantal Astreanen over de finish komen?

Stanley Boonstra

20160828_094844-500x383