Loopgroep Astrea respecteert jouw privacy. Gegevens die je aan ons verstrekt, behandelen we zorgvuldig en vertrouwelijk.

Waarom wij jouw gegevens nodig hebben

Loopgroep Astrea verzamelt en verwerkt persoonsgegevens.  Loopgroep Astrea verwerkt jouw (persoons)gegevens voor de volgende doelen:

  • om de ledenadministratie van Loopgroep Astrea bij te houden;
  • lidmaatschapsgeld en de bijdrage voor de Atletiekunie te kunnen incasseren;
  • je aan te melden bij de Atletiekunie (Loopgroep Astrea is aangesloten bij de Atletiekunie);
  • vragen die binnenkomen via de website te kunnen beantwoorden;
  • de stand van de clubcompetitie bij te houden, als je wedstrijden loopt die horen bij de clubcompetitie;
  • het afgesloten deel van onze website voor alle leden, loopgroepastrea.nl bij te kunnen houden;
  • communicatie met jou, bijvoorbeeld via onze Loopflits die je 6 keer per jaar per e-mail krijgt.

Loop je mee met de eigen wedstrijden van Astrea (de Astrearun en de Astrea Fakiden)? Dan bewaren we deze inschrijfgegevens om de wedstrijden naar behoren te kunnen laten verlopen en je te informeren over het laatste wedstrijdnieuws. De uitslagen van deze 2 wedstrijden publiceert Loopgroep Astrea op uitslagen.nl.

Welke gegevens verwerken wij?

Wij kunnen de volgende (bijzondere) (persoons)gegevens verwerken:

  • Voor- en achternamen
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IBAN
  • Algemene gebruikersgegevens van de website

Delen met andere partijen

Loopgroep Astrea deelt jouw persoonsgegevens met de Atletiekunie en met onze bank, ING.

Atletiekunie

Met de Atletiekunie delen we de volgende gegevens:

  • Voor- en achternamen
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • E-mailadres

Wij delen deze gegevens, omdat Loopgroep Astrea is aangesloten bij de Atletiekunie. De Atletiekunie ondersteunt atletiekclubs en ook hardloopgroepen op allerlei manieren die ook handig zijn voor Loopgroep Astrea. Bovendien betekent het lidmaatschap van de Atletiekunie dat alle leden vallen onder de collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering van de Atletiekunie. Loopgroep Astrea verwerkt jouw gegevens niet buiten de EU.

Onze bank

0m het lidmaatschapsgeld en de bijdrage voor de Atletiekunie van jouw IBAN te kunnen incasseren, delen we jouw IBAN en achternaam met onze bank (ING).

Hoe lang we jouw gegevens bewaren

We bewaren jouw persoonsgegevens zolang je lid bent van Loopgroep Astrea. Ben je geen lid meer, dan bewaren we jouw gegevens alleen als je hiervoor toestemming geeft. Dat we jouw gegevens bewaren, kan handig zijn voor bijvoorbeeld jubilea.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien en aan te passen (corrigeren). In bepaalde gevallen kun je ons daarnaast vragen jouw gegevens te wissen.

 

Intrekken toestemming

Om je lidmaatschap goed uit te kunnen voeren hebben wij bepaalde persoonsgegevens nodig. Maar dit geldt niet voor alle gegevens die wij verwerken. Je kunt ons daarom vragen om jouw gegevens voor bepaalde situaties niet meer te gebruiken. Als je bijvoorbeeld niet wilt dat wij je bellen of e-mailen.

 

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, of verwijdering of overdracht van jouw gegevens sturen naar ledenadministratie@loopgroepastrea.nl . Dit e-mailadres kun je ook gebruiken om jouw toestemming voor het gebruik van jouw persoonsgegevens in te trekken. Loopgroep Astrea reageert binnen twee weken op jouw verzoek.

 

Klachtrecht

Als Loopgroep Astrea niet voldoet aan jouw verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdracht van jouw persoonsgegevens, dan kun je hierover een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Mocht jouw klacht niet naar tevredenheid worden opgelost, dan kun je hiertegen in beroep gaan bij de rechter.

 

Beveiliging

Loopgroep Astrea neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging ervan tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via ledenadministratie@loopgroepastrea.nl.

 

Contact

Je kunt ons bereiken via:

Loopgroep Astrea
p/a

Voermanstraat 12
9742 VC Groningen

www.loopgroepastrea.nl

Cookies

Loopgroep Astrea maakt gebruik van cookies. Een cookie is een tekstbestandje dat op jouw computer, tablet of mobiele telefoon wordt geplaatst als je de site raadpleegt. Cookies vergemakkelijken en versnellen het gebruik van de site. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.

 

Wijzigingen privacyverklaring voorbehouden

Loogroep Astrea behoudt zich het recht voor de privacyverklaring te wijzigen. Elke verandering wordt op deze pagina gepubliceerd. Wij raden je daarom aan deze privacyverklaring met regelmaat te lezen. Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 06-05-2018.