Bij Loopgroep Astrea worden de trainingen geleid door gediplomeerde trainers. Om onze trainerslicentie te houden moeten we jaarlijks een aantal licentiepunten halen. Dit doen we door het volgen van cursussen, workshops en trainingen. Een mooie gelegenheid voor ons om workshops en trainingen te volgen is tijdens de Dag van de Atletiek (voorjaar) en de Looptrainersdag (najaar) georganiseerd door de AtletiekUnie.
Deze dagen worden georganiseerd op Sportcentrum Papendal. Een locatie die sport ademt en erg inspirerend is. Een rondleiding door de diverse sporthallen is erg boeiend. Het moet toch geweldig zijn om daar te mogen trainen en sporten. Aan alles is gedacht om onze Nederlandse topsporters te ondersteunen en nog beter te maken. Als we eens 1% konden onderbrengen en toepassen bij Astrea…..

De laatste Dag van de Atletiek (21 maart j.l.) werd bijgewoond door Gerhard en Peter. We hebben weer aan een aantal inspirerende en leerzame workshops deelgenomen en veel geleerd. En hoewel niet alles direct toepasbaar is bij Astrea (sprinten, hordelopen of speerwerpen) kunnen we deze kennis toch wel weer op een andere wijze toepassen tijdens onze trainingen. Naast de ‘technische’ workshops zijn er ook diverse workshops over coaching en mentale begeleiding en training van atleten. Ook over voeding en blessurepreventie zijn workshops te volgen. Waar Gerhard vooral de ‘technische’ onderdelen heeft gevolgd vind ik het interessant om workshops over coaching en het mentale aspect bij sporten te volgen. Door het volgen van diverse disciplines kunnen we ook weer van elkaar leren en heeft elke trainer bij Astrea ook weer zijn/haar interesses en knowhow. Op deze manier tillen we de trainingen bij Astrea naar een hoger niveau en kunnen we iedereen helpen bij het realiseren van zijn/haar hardloopdoelstellingen.

Meer over de DvdA 2016: https://www.atletiekunie.nl/nieuws/terugblik-op-een-geslaagde-dag-van-de-atletiek

Met sportieve groet,
Gerhard en Peter

dvda