Afgelopen 1 november sloten we met een laatste 5km-wedstrijd de clubcompetitie 2017 af.

Deze leuke competitie startte traditiegetrouw met onze eigen AstreaRun. Bij de dames gingen Jorijn, Elske en Daniëlle voor de eerste drie plaatsen. Bij de heren waren het Freek, Remco en Peter de Boer die de eerst drie plaatsen opeisten.

Helaas waren er de week erop bij de RaitdaipRun slechts acht Astreanen  aan de start. Remco zag zijn kans schoon en haalde de maximale 50 punten. Elske vergaarde opnieuw 49 punten, waar Jorijn en Daniëlle verstek lieten gaan.

In Stedum waren meer Astreanen present. En dit keer waren onze snelle dames Jorijn en Gwenda aan de start. Zij gingen aan de haal met respectievelijk 50 en 49 punten. Elske liet zich niet van de wijs brengen, liep haar eigen race, en haalde zo weer 48 punten. Remco liep weer onbedreigd naar de 50 punten. De mannen Chris en Peter van Dam kwamen de 49 en 48 punten ophalen.

Tijdens de HippolytusRun in Middelstum was het weer Jorijn die bij de dames de volle buit pakte. Remco bouwde ondertussen zijn voorsprong verder uit door weer 50 punten te verdienen.

Bij de Fakiden verschenen maar liefst 38 Astreanen aan de start. Daardoor waren er andere namen met de meeste punten. Annalies Moquella, Willemieke en Christa melden zich voor de 50, 49 en 48 punten. Bij de heren waren het Chris, Henk en Peter de Boer die de punten pakten.

Na de zomervakantie vervolgden we de competitie in Ten Boer. Een regen- en stormrace met toch nog 10 deelnemers. Hier was het weer Gwenda die de 50 punten haalde met Elske op de tweede plaats. We zien ook Evelien zich met het klassement bemoeien. Bij de heren is het al wel duidelijk dat Remco dit jaar ongenaakbaar is, hij loopt weer 50 punten bij elkaar. De strijd om de tweede plaats wordt steeds heftiger en spannender. Chris en Henk zijn in een felle strijd gewikkeld.

In Thesinge laten de dames het afweten. Slechte drie aan de start. Elske, Jacqueline en LuYuan verdelen de punten. Bij de heren een nieuwe naam in de top drie. Xavier pakte 50 punten door een hele snelle halve marathon te lopen. Henk snoept Chris weer een puntje af.

Voor het eerst in de competitie dit jaar de Zuidlaardermarktloop. Een wedstrijd met heel veel publiek langs het parcours. AnneRixt liep daar heel knap een PR en haalde zo 50 punten. Chris pakte nu de volle 50 punten.

In Appingedam (Ekensteinloop) een nat en deels onverhard parcours. Daardoor leek het meer een cross. Hier was Remco de man in bonus met 50 punten. Henk pakt 49 punten en Ad, heel knap, 48 punten. Bij de dames leek het erop dat AnneRixt de volle buit mee zou nemen. Helaas zwikte ze haar enkel op het gladde parcours. Elske stelde haar eerste plaats bij de dames veilig met 50 punten. Mathilde liep 49 punten bij elkaar.

Op 1 november was dus de afsluitende wedstrijd. De spanning was die avond voelbaar. Het ging om de tweede plaats en de eer bij de heren. Werd het de avond van Henk of Chris. Chris ging voluit in de aanval en had tot 4 kilometer een voorsprong op Henk. In het laatste stukje naar de finish had Henk nog een beetje over en snelde Chris voorbij. Hierdoor werd hij nipt tweede achter Remco en verwees Chris naar een knappe derde plaats in de eindstand.

 

Einduitslag heren: Remco, Henk en Chris

Einduitslag dames: Elske, Gwenda en Evelien

 

In totaal hebben 42 heren en 25 dames aan minimaal 1 wedstrijd deelgenomen in de clubcompetitie 2017. Daarvan hebben 26 heren en 17 dames aan meer dan 2 wedstrijden deelgenomen.

 

Clubcompetitie

De clubcompetitie bestaat uit tien geselecteerde wedstrijden in de regio. Je bepaalt zelf aan welke wedstrijden je meedoet. Voor elke loop kun je maximaal 50 punten krijgen, afhankelijk van je gelopen tijd en leeftijd. Het maakt niet uit hoeveel kilometer je loopt. De meeste afstanden tijdens deze wedstrijden zijn 5 of 10 kilometer. De tijd wordt doorberekend naar 10 kilometer. Het is heel leuk om met zoveel mogelijk Astreanen aan de start te staan en met elkaar de wedstrijden te beleven. Voor 2018 hebben we al weer een aantal wedstrijden geselecteerd. Traditiegetrouw beginnen we met onze eigen AstreaRun. We maken er weer een spannende competitie van met hopelijk veel deelnemers en verrassende uitslagen.

 

Volgend jaar organiseren we weer de clubcompetitie. Mocht je ideeën hebben over de opzet van de clubcompetitie dan horen we dat graag.

 

Met sportieve groet,

De trainers